Mitä gluteenitonta tarjota

lapsen synttäreillä?

Onko lapsen syntymäpäiville tulossa gluteenitonta ruokavaliota noudattava? Vaikka juhlavieraiden joukossa olisikin keliaakikko tai vilja-allergikko, tarjoilujen järjestäminen onnistuu vaivattomasti näillä ideoilla.

Porkkanapiirakka

Helpot gluteenittomat synttäriherkut

Gluteeniton leivonta onnistuu aloittelijaltakin, ja makua riittää siinä missä tavallisissakin leivonnaisissa. Tee vaikka pikkuleivoksia porkkanapiirakasta tai superhelppo neljän aineksen mutakakku!

Katso hyvät gluteenittomat ohjeet:
Porkkanapiirakka
Mutakakku
Sitruuna-juustokakku
Nutellapullat
Cupcakes
Suolaiset muffinit
Lisää reseptejä »

Farina-jauhoseoksilla onnistut, sillä niissä on gluteenittoman leivonnan apuaineet valmiina. Suklaakakkujauhoseos, Pulla- ja munkkijauhoseos ja muut Farina-tuotteet ovat saatavana myös verkkokaupasta.

Pizza

Gluteeniton pizza sopii juhliin

Jo pieni määrä gluteenia aiheuttaa keliaakikolle oireita. Helpoimmalla pääseekin tarjoamalla koko juhlaväelle gluteenitonta. Esimerkiksi gluteeniton pizza maistuu kaikille.

Valmiilla pakastetaikinoilla gluteenittomat pizzat ja piirakat syntyvät hetkessä:
Pizzataikina
Piirakkataikina

Onko suklaa gluteenitonta?

Gluteenia on joskus yllättävissäkin paikoissa. Suklaa on itsessään gluteenitonta, mutta joihinkin suklaisiin on lisätty keksimuruja tai vohvelia. Monet lakritsit ja esimerkiksi popcornin maustamiseen käytettävät valmiit mausteseokset sisältävät gluteenia.

Leipurin saattaa yllättää, että osa tuorejuustoista sisältää gluteenia. Vuokiakaan ei voi jauhottaa tavallisilla korppujauhoilla.

Näin varmistat gluteenittomuuden:

Kaura

Sopiiko kaura?

Keliaakikko ei voi käyttää elintarvikkeita, jotka sisältävät vehnää, ohraa tai ruista. Ongelmana on niiden sisältämä valkuaisaine, gluteeni.

Gluteeniton kaura sopii useimmille keliaakikoille. Se on viljelty ja käsitelty niin, ettei siihen ole missään vaiheessa sekoittunut muita viljoja.

Vilja-allergia tarkoittaa yliherkkyyttä viljan proteiineille. Vilja-allergikko voi olla yliherkkä myös kauralle. Varmista siis etukäteen!

Kummit

Lahjoitamme jokaisesta myydystä Riisipiirakka-pakkauksesta (pakaste) 5 senttiä Lastenklinikoiden Kummeille. Kampanja jatkuu 31.5.2018 saakka.