Reseptit > Makeat leivonnaiset > Amerikkalainen kurpitsapiirakka, gluteeniton

#gluteenitonkisa

Resepti v. 2017 kisasta

Instagram @avaruussankari

Amerikkalainen kurpitsapiirakka, gluteeniton

(vuoka 24 - 26 cm)

Pohja:
125 g huoneenlämpöistä voita
1 ps Farina Pizza- ja piirakkapohjaseosta (300 g)
2 rkl sokeria
1 kananmuna


Täyte:
450 g kurpitsaa
2 kananmunaa
1 tl kanelia
0,5 tl suolaa
0,25 tl neilikkaa
400 g kondensoitua maitoa

(vuokaan voita)
tarjoiluun kermavaahtoa

Valmistele kurpitsa: Kuori se ja poista malto. Paloittele noin 2 cm paloiksi ja keitä vedessä kypsäksi, n. 8-10 min. Valuta vesi pois. Soseuta kurpitsa ja anna jäähtyä hieman.

Nypi voi ja kuivat aineet tasaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina (voideltuun) vuokaan.

 Lisää kurpitsan joukkoon munat yksitellen. Sekoita joukkoon loput täytteen ainekset ja kaada taikinapohjan päälle.

Paista 200 °C:ssa ensin 15 min. Laske lämpötilaksi 175 °C ja paista vielä 30 - 35 min. Jäähdytä. Tarjoile kermavaahdon kanssa.

Vinkki! Pohjaksi sopii myös Vuohelan Herkun valmis Piirakkataikina (pakaste, 350 g).

 

 

TULOSTA