Reseptit > Makeat leivonnaiset > Banaani-suklaaleivokset, gluteeniton

Banaani-suklaaleivokset, gluteeniton

(12 kpl)

Leivokset:
0,5 dl maitoa
75 g voita
4 kypsää banaania
2 tl vaniljasokeria
4 rkl sokeria
3 dl Farina Täysjyväleipäjauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
125 g suklaata

Kuorrute:
1 dl kermaa
1 rkl sokeria
60 g mascarponea
1,5 tl vahvaa kahvia

Koristelu:
suklaata
kaakaojauhetta

Soseuta keskenään maito, sulatettu voi, banaanit ja sokerit. Sekoita keskenään jauhoseos, leivinjauhe ja suola. Siivilöi jauhoseos soseutetun banaaniseoksen joukkoon ja sekoita lastalla tasaiseksi. Rouhi suklaa veitsellä ja pyöräytä lopuksi taikinan joukkoon.

Voitele muffinssivuoka tai vastaavat pienet vuoat ja lusikoi taikinaa vuokiin lähes täyteen. Paista 175 °C:ssa n. 20 min, kunnes leivokset ovat kypsiä. Jäähdytä hyvin.

Valmista kuorrute vatkaamalla kerma ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja jäähtynyt kahvi. Tarkista maku ja lusikoi jäähtyneiden leivosten pintaan.

Koristele suklaarouheella ja siivilöidyllä kaakaojauheella.


BLOGIRESEPTI BY YUMMY BAKER

Yummy Baker kommentoi:

”Näitä leivoksia söisi hyvillä mielin useammankin. Gluteenittomat täysjyväleipäjauhot sopivat mainiosti myös makeaan herkkuleivontaan ja lopputulos on vähintäänkin yhtä herkullinen kuin vastaava resepti muutoin. Itse en huomannut eroa maussa lainkaan, joten leivoksia tarjosi hyvillä mielin muillekin.” 

Katso resepti blogissa

Yhteistyössä:

blogirinki logo

 

 

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: