Reseptit > Makeat leivonnaiset > Banaanikakku, gluteeniton

Banaanikakku, gluteeniton

1 ps Farina Piirakkapohjaseosta (400 g)
3 kananmunaa
2 dl sulatettua voita
0,25 dl vettä tai mehua
1 tl vaniljasokeria
2 ylikypsää banaania

Lisää jauhoseokseen kananmunat, voisula ja neste. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljasokeri ja haarukalla hyvin hienonnetut banaanit.

Kaada taikina voideltuun ja gluteenittomilla korppujauhoilla* jauhotettuun vuokaan (1,5 l). Paista 190 °C:ssa n. 40 - 60 minuuttia uunin alatasossa. Kypsyyttä voi tarkastella pistämällä kakkua puutikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei jää taikinaa.

* Vuoan voi jauhottaa myös esim. kookoshiutaleilla tai pähkinärouheella.

Vinkki!

Halutessasi voit koristella kakun sokerivesikuorrutteella:

2 dl tomusokeria
1,5 -2 rkl kylmää vettä tai mehua

Sekoita tomusokeri ja neste keskenään tasaiseksi massaksi. Pursota kakun päälle pursotinpussilla. Kuorrutteen voi värjätä muutamalla tipalla elintarvikeväriä.

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: