Reseptit > Ruoka > Blinit, gluteeniton

Blinit, gluteeniton

4,5 dl piimää
65 g voita
2 tl kuivahiivaa
2 kananmunaa
1 ps Farina Blinijauhoseosta (240 g)

paistoon voita

Lämmitä piimä ja voi, niin että voi sulaa. Kun piimäseos on kättä lämpimämpää (42 °C), sekoita joukkoon hiiva.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Laita valkuaiset jääkaappiin odottamaan. Lisää keltuaiset piimäseokseen hieman vatkaten. Lisää jauhoseos, sekoita ja anna vetäytyä jääkaapissa peitettynä ainakin 30 min.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää taikinaan varovasti sekoittaen. Paista keskilämmöllä runsaassa voissa (blinipannulla saat kuohkeampia). Odota että blinit ovat kokonaan jähmettyneitä ennen kääntöä.

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: