Reseptit > Makeat leivonnaiset > Churrot, gluteeniton

Churrot, gluteeniton

(n. 25 kpl)

2 kananmunaa
3 dl maitoa tai vettä
1 ps Farina Pulla- ja munkkijauhoseosta (450 g)
n. 100 g voita tai margariinia sulatettuna

paistonkestävää öljyä
pursottamiseen pieni tähtitylla

Suklaakastike:
150 g suklaata
1,25 dl kermaa
1 rkl voita

Vatkaa munat nesteeseen. Lisää jauhoseos ja voi yleiskoneella sekoittaen.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa teräskattilassa 180-asteiseksi. Varo ylikuumenemista. Laita taikina pursotuspussiin. Pursota n. 6-8 cm pituisia pötköjä varovasti kuuman öljyn joukkoon. Paista muutama pötkö kerrallaan kauniin ruskeiksi. Nosta talouspaperin päälle valumaan (älä käytä muovikauhaa).

Tee suklaakastike: Paloittele suklaa pieneen kattilaan, lisää kerma ja voi. Kuumenna kunnes suklaa sulaa ja sekoita tasaiseksi. Dippaa churroja suklaakastikkeessa.

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: