Reseptit > Makeat leivonnaiset > Daimpiirakka, gluteeniton

#gluteenitonkisa

Resepti v. 2017 kisasta, Marika Kaila

Instagram @ranteita_myojen_taikinasa

ranteitamyojentaikinasa.blogspot.fi

Daimpiirakka, gluteeniton

(irtopohjavuoka 25 cm)

Pohja:
2 kananmunaa
1,5 dl fariinisokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
150 g voita sulatettuna
1 dl piimää
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 ps Farina Piirakkapohjaseosta (400 g)

Päällinen:
100 g voita
1,5 dl fariinisokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
0,5 dl vahvaa kahvia

Koristeluun:
100 g Daim-rakeita

vuokaan vuokasprayta ja gluteenittomia jauhoja

Valmistele vuoka: pingota pohjalle leivinpaperi, suihkuta pohja ja reunat vuokaspraylla ja jauhota.

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula, piimä ja kuivat aineet. Sekoita hyvin. Levitä taikina vuokaan ja paista 175 °C:ssa n. 40 min.

Kiehauta kattilassa voi, sokerit ja kahvi, keitä hiljalleen muutama minuutti. Anna jäähtyä hetki. Levitä seos useammassa erässä kypsän pohjan päälle: anna hieman jähmettyä ennen uutta kerrosta. Koristele lopuksi rakeilla ja anna jähmettyä.

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: