Reseptit > Leivät > Flatbread, gluteeniton

Flatbread, gluteeniton

(6 kpl)

2 dl vettä
0,5 ps kuivahiivaa
1 ps Farina Pizza- ja piirakkapohjaseosta (300 g)
2 rkl pestoa
1 rkl oliiviöljyä
paistamiseen öljyä tai rasvaa

Täyte:
pestoa
1 pkt Härkistä (250 g)
punasipulia pilkottuna
kirsikkatomaatteja pilkottuina
avokadoa
ranskankermaa

Lämmitä vesi yli kädenlämpöiseksi (42 °C). Sekoita kuivahiiva pieneen erään jauhoja ja lisää veteen. Sekoita. Lisää pesto ja loput jauhot, vaivaa käsin tasaiseksi. Lisää loppuvaiheessa öljy. Laita taikina peitettynä jääkaappiin vetäytymään, n. 30 min.

Alusta taikina ja jaa kuuteen osaan (käytä tarvittaessa apuna gluteenitonta jauhoa). Kauli pyöreiksi leiviksi, paksuus alle 0,5 cm.

Paista leipiä parilapannussa runsaassa rasvassa 2–3 min/puoli, käännä.

Nosta paistetut leivät uunipellille. Levitä päälle pesto, Härkis, sipuli ja tomaatit (jos taitat leivät, täytä vain toinen puoli). Lämmitä leipiä uunissa (200 °C) 5–10 min, että täyte lämpiää.

Pilko avokado ja lisää leiville ranskankerman kera.

Vinkki! Saat annoksesta vegaanisen maidottomalla pestolla ja kaurapohjaisella ranskankermalla.

HUOM!
Härkis saattaa sisältää jäämiä vehnästä, ohrasta, rukiista ja kaurasta, sillä osaa raaka-aineista käsitellään tiloissa, joissa käsitellään myös kotimaisia viljoja. Valmistusaineissa raaka-ainemuutos: ohramallasuute/melassi. Tarkista ainesosat pakkauksesta. http://versofood.fi/fi

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: