Reseptit > Makeat leivonnaiset > Glögi-juustokakku, gluteeniton

Glögi-juustokakku, gluteeniton

(halkaisija 24 cm, sydän 10 cm)

100 g margariinia sulatettuna
250 g helppoja Farina-pipareita murskattuna (katso resepti)

GLÖGISYDÄN:

1 prk maustamatonta tuorejuustoa (200 g)
2 dl glögitiivistettä
5 liivatelehteä

VANILJATÄYTE:

2 prk Valio Viola vanilja tuorejuustoa (à 200 g)
1 prk maitorahkaa (250 g)
1 rkl vaniljasokeria
1 tl vanilja-aromia
1 prk vispikermaa (2,5 dl)
8 liivatelehteä

pinnalle piparimurua

 

Sekoita rasva ja piparit. Levitä seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille, laita jähmettymään jääkaappiin.

Notkista tuorejuusto vatkaimella ja lisää glögi, vatkaa tasaiseksi. Sulata liotetut liivatteet ja lisää glögiseokseen, vatkaa tasaiseksi.

Laita piparipohjan päälle pieni irtopohjavuoka, ja kaada siihen vähän jähmettynyt glögiseos. (Tai kaada suoraan pohjan päälle.) Laita jääkaappiin, n. 3 h.

Kun glögisydän on jähmettynyt, irrota vuoka varovasti. Yhdistä tuorejuusto, rahka, vaniljasokeri ja -aromi, vatkaa tasaiseksi. Vaahdota kerma erikseen. Yhdistä seokset. Sulata liotetut liivatteet ja sekoita tasaisesti vaniljatäytteeseen. Kaada täyte vuokaan sydämen ympärille ja päälle, tasoita. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli (vähintään 4 h). Koristele.

Voit tehdä pohjan myös Vuohelan Herkun valmiista pipareista (joulun kausituote).

Vinkki! Maidoton ja munaton glögi-juustokakku Kaiketonta herkuttelua -blogissa.

 

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: