Reseptit > Leivät > Hampurilaissämpylät, gluteeniton
×

Huomautus

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/479

Hampurilaissämpylät, gluteeniton

(6 kpl)

4 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl Farina Psylliumia
1 ps Farina Täysjyväleipäjauhoseosta (350 g)
1,5 dl Farina Tapiokaa
2 rkl sokeria

alustamiseen Farina Tapiokaa tai perunajauhoja
pinnalle: maitoa, seesaminsiemeniä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää joukkoon psyllium vatkaten. Anna turvota 15 min.

Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin esim. puuhaarukalla. Anna taikinan vetäytyä kylmässä 30 min.

Taikina on helpoin leipoa, kun jaat sen kuuteen osaan kulhossa. Nosta palaset leivinpöydälle tapioka- tai perunajauhon päälle, ja muotoile jauhon avulla pyöreäksi. Anna kohota lämpimässä hyvin peitettynä 30 min.

Voitele pinta maidolla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä juuri ennen paistoa. Paista 200 °C:ssa n. 20 min.

TULOSTA