Reseptit > Makeat leivonnaiset > Hedelmäinen britakakku, gluteeniton

#gluteenitonkisa

Vuoden 2017 reseptikisan voittaja, Jenna Mäki

Instagram @jenriikka

Hedelmäinen britakakku, gluteeniton

(kaksi tai yksi n. 20 cm:n irtopohjavuokaa, n. 8 annosta)

Pohja:
125 g huoneenlämpöistä voita
2,5 dl Farina Piirakkapohjaseosta (0,5 ps)
2 kananmunan keltuaista
0,5 dl maitoa
(vuokien jauhottamiseen Farina Täysjyväriisijauhoa)

Marenki:
1,5 dl sokeria
2 kananmunan valkuaista

Täyte:
1 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl vaniljakreemijauhetta
1 prk mangososetta (125 g)
säilykepersikoita ja -mandariinilohkoja

Vaahdota voi ja noin puolet jauhoseoksesta vaahdoksi. Lisää sitten keltuaiset yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita mukaan maito ja viimeisenä loput jauhoseoksesta.

Jaa taikina puoliksi ja levitä ohuelti kahteen leivinpaperilla vuorattuun, voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. (Voit käyttää myös yhtä vuokaa ja paistaa pohjat kahdessa erässä.) Esipaista pohjia 175-asteisen uunin keskitasolla 10 min.

Tee paistamisen aikana marenki. Lisää sokeri vähin erin valkuaisten joukkoon vaahdotuksen aikana. Marenki on valmis, kun se ei valu kulhosta. Levitä marenki molemmille esipaistetuille kakkupohjille, ja jatka paistamista samassa lämpötilassa vielä n. 15 min. Jäähdytä pohjat ennen täyttöä.

Valmista täyte pohjien jäähtyessä. Vaahdota kerma tomusokerin kanssa. Vatkaa joukkoon tuorejuusto. Lisää vaniljakreemijauhe täytteeseen siivilän läpi samalla sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon mangosose.

Levitä täyte toisen pohjan päälle. Pilko väliin säilykehedelmiä. Laita toinen pohja kakun kanneksi. Koristele haluamallasi tavalla. 

TULOSTA