Reseptit > Makeat leivonnaiset > Helpot piparit, gluteeniton

Helpot piparit, gluteeniton

200 g voita
2 dl tummaa siirappia
1 ps piparkakkumaustetta (24 g)
1 ps Farina Pulla- ja munkkijauhoseosta (450 g)
1 kananmuna

Tee taikina edellisenä päivänä: Kiehauta voi, siirappi ja piparkakkumauste niin että voi sulaa. Anna jäähtyä hetki, ja vatkaa joukkoon jauhoseos. Lisää kananmuna ja vatkaa vielä hyvin. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kauli taikina ohueksi levyksi (taikina on helpompi leipoa heti viileänä). Ota muotilla piparkakkuja ja siirrä leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 °C:ssa (paksuudesta riippuen) n. 5 - 9 min.

 

 

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: