Reseptit > Makeat leivonnaiset > Helppo runeberg, gluteeniton

Helppo runeberg, gluteeniton

(1 iso kakku tai n. 10 torttua)

150 g voita tai margariinia
1 ps Farina Blinijauhoseosta (240 g)
1,5 dl sokeria
1 - 2 tippaa karvasmanteliaromia
2 kananmunaa
vuokaan voita ja gluteenittomia korppujauhoja tai mantelirouhetta

rommivettä (4 rkl tummaa rommia + 4 rkl vettä) tai appelsiinimehua
vadelmahilloa
tomusokerikuorrutetta tai italialaista marenkia (ohje lopussa)

Sekoita voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää karvasmanteliaromi ja munat, vatkaa voimakkaasti esim. lusikalla.

Voitele ja jauhota 24 cm:n irtopohjavuoka. Lusikoitaikina vuokaan ja tasoita kostutetun lusikan avulla. Paista 200 °C:ssa 25 min. (Jos teet torttuja, käytä muffinivuokaa ja täytä hiukan yli puolivälin. Paista 200 °C:ssa n. 15 min.)

Anna kakun jäähtyä tovi, ja kostuta rommivedellä varsinkin reunat. Siirrä jäähtynyt kakku vuoassaan jääkaappiin ja anna maustua muutama tunti.

Irrota kakku vuoasta ja levitä päälle vadelmahilloa. Viimeistele tomusokerikuorrutteella tai italialaisella marengilla.

 

Italialainen marenki

2 valkuaista kevyeksi vaahdoksi vatkattuna
1/3 dl vettä
1,5 dl sokeria

Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120-asteiseksi. Kaada seos ohuena, tasaisena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes seos on hyvin paksua. Jatka vatkaamista kevyemmin, kunnes marenki on jäähtynyt. Pursota kakun päälle.

 

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: