Reseptit > Leivät > Hunaja-kauraleipä, gluteeniton

Hunaja-kauraleipä, gluteeniton

2 tl kuivahiivaa tai 20 g tuorehiivaa
3 dl vettä
2 rkl Farina Psylliumia
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl voita sulatettuna
3 rkl hunajaa
1 ps Farina Pizza- ja piirakkapohjaseosta (300 g)

Voiteluun:
2 rkl hunajaa
2 rkl vettä

Pinnalle:
gluteenittomia kaurahiutaleita

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja kaurahiutaleet, anna turvota 20 - 30 min. Lisää joukkoon voi, hunaja ja jauhoseos. Sekoita hyvin, niin että taikinasta tulee tiivis pallo.

Muotoile taikinasta leipä. Voitele se hunaja-vesiseoksella ja pyörittele kaurahiutaleissa. Anna kohota lämpimässä peitettynä 30 - 60 min.

Paista keskitasolla 200 - 225 °C:ssa 40 - 60 min. Laita paiston keskivaiheessa vesiastia uunin pohjalle, niin saat leivän pintaan väriä ja rapeutta.

 

TULOSTA