Reseptit > Makeat leivonnaiset > Jouluinen mutakakku, gluteeniton
×

Huomautus

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/479

Jouluinen mutakakku, gluteeniton

maidoton

(12 palaa, vuoka 24 cm)

200 g maidotonta margariinia
200 g tummaa (tai maustettua) maidotonta suklaata
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
0,5 ps Farina Suklaakakkujauhoseosta (2 dl)
0,5 dl Farina Tapiokatärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl piparkakkumausteseosta
1 - 2 dl kuivattuja karpaloita
(1 rkl raastettua appelsiininkuorta)

vuokaan maidotonta margariinia ja Farina Karkeita riisijauhoja

Pingota irtoreunavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele ja jauhota reunat. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sulata margariini ja suklaa varovasti kattilassa tai mikrossa.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää hieman jäähtynyt suklaaseos sekä kaikki loput aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 15-20 min. Kakun keskusta saa olla vielä pehmeä, jäähtyessä kakku jähmettyy. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin. Tarjoa esimerkiksi vaahdotetun soijakerman kanssa.

Vinkki! Kakku saa olla sisältä vähän raaka ja vain reunoilta paistunut. Valmista se siis tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta sitä on helpompi käsitellä.

 

 

TULOSTA