Reseptit > Suolaiset leivonnaiset > Kalakukkoset, gluteeniton

Kalakukkoset, gluteeniton

(6 kpl)

Taikina:
2,5 dl vettä
1 ps Farina Tummaa leipäjauhoseosta (300 g)
1 tl suolaa

Täyte:
150 - 200 g perattuja muikkuja
(0,5 - 1 tl suolaa)
12 siivua pekonia

alustukseen gluteenitonta jauhoa
voiteluun 0,5 dl öljyä tai sulatettua voita

Lisää veteen jauhoseos ja suola, sekoita hyvin puuhaarukalla. Laita jääkaappiin vetäytymään n. 30 minuutiksi.

Kuivaa peratut muikut hyvin talouspaperilla. (Ripota halutessasi muikuille varovasti suolaa.) Kääri (koosta riippuen) 1 - 2 muikun ympärille kaksi pekonisiivua pituussuunnassa. Tee näitä nyyttejä 6 kpl.

Jaa taikina 6 palaan. Kauli palat keskeltä n. 1 cm paksuksi, reunoiltaan hieman oheneviksi levyiksi. Käytä apuna gluteenitonta jauhoa.

Ripottele jokaisen levyn keskelle hieman jauhoja ja aseta päälle muikkunyytti. Nosta taikinalevyjen reunat, nipistele ne tiukasti kiinni ja tasoita saumat (käytä apuna vettä). Painele haarukalla kukkosiin reikiä tai tee veitsellä päälle muutaman viilto.

Paista 225 °C:ssa 20 min. Voitele pinta voisulalla ja anna vetäytyä folioon käärittynä n. 1 h.

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: