Reseptit > Suolaiset leivonnaiset > Kinkku-juustosarvet, gluteeniton

Kinkku-juustosarvet, gluteeniton

munaton, soijaton

(8 kpl)

2,5 dl maitoa
0,5 rkl Farina Psylliumia
0,5 dl öljyä
1 ps Farina Jyväisää jauhoseosta (300 g)
1 ps kuivahiivaa (11 g)
0,5 tl Farina Ksantaania
0,5 dl juustoraastetta
1 tl suolaa

TÄYTE:
4 viipaletta kinkkua
1 dl juustoraastetta
(paprikajauhetta)

Pinnalle:
2 rkl maitoa tai vettä voiteluun
juustoraastetta, siemeniä tai paprikajauhetta


Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon psyllium ja anna turvota hetki. Lisää öljy. Kumoa jauhoseos psylliumseoksen päälle, ripottele pinnalle kuivahiiva, ksantaani, juustoraaste ja suola. Sekoita hyvin.

Pyörittele taikina palloksi ja kumoa leivinpaperille. Kauli pyöreäksi levyksi (halkaisija n. 30 cm). Leikkaa levy kahdeksaksi kolmionmuotoiseksi sektoriksi. Vetäise leivinpaperi pellille.

Leikkaa kinkkuviipaleet puoliksi ja aseta yksi puolikas jokaisen kolmion leveimpään päähän. Jaa juustoraaste kinkun päälle ja ripauta halutessasi mausteeksi paprikajauhetta. Kääri kolmiot kärkeä kohti rullalle ja käännä sarvien kärkiä hiukan sisäänpäin.

Peitä liinalla ja anna kohota n. 40 min. Voitele sarvet ja ripottele pinnalle esim. juustoraastetta. (Voitelua ei tarvita, jos et käytä ripotteluja.)

Paista 225 C°:ssa uunin keskitasolla 10 - 15 min, kunnes sarvet ovat kauniin ruskeita.

Vinkki! Tee vegaaniset sarvet näin: käytä kasviperäistä, maidonkaltaista juomaa, jätä kinkku pois ja korvaa juusto vegaanisella juustonkaltaisella valmisteella.

 

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: