Reseptit > Makeat leivonnaiset > Kolmen maidon kakku, gluteeniton

Kolmen maidon kakku, gluteeniton

1,5 dl Farina Piirakkapohjaseosta
2,5 rkl Farina Täysjyvämaissijauhoa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
6 kananmunaa
1 dl maitoa
1 dl juoksevaa margariinia

Kastike:

2 dl kermaa
2,5 dl maitoa
2 dl kondensoitua maitoa

Koristelu:

2,5 dl vispikermaa
marjoja tai hedelmiä

Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja suola. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset.

Jätä valkuaiset odottamaan, ja vatkaa keltuaiset vaahdoksi. Lisää keltuaisvaahtoon maito, margariini ja jauhoseos, vatkaa kunnolla 5 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele varovasti taikinan sekaan. Kaada taikina voideltuun ja gluteenittomilla korppujauhoilla jauhotettuun vuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 200 °C:ssa 35 - 40 min tai kunnes kakku on kokonaan kypsä.

Anna kakun jäähtyä hyvin. Jos vuoka ei pidä nestettä, kumoa kakku isompaan reunalliseen astiaan. Pistele jäähtyneeseen kakkuun haarukalla runsaasti reikiä.

Yhdistä kastikkeen ainekset, sekoita hyvin. Valuta kastike tasaisesti kaikkialle kakun päälle, niin että kakku melkein peittyy. Laita kakku jääkaappiin ja anna imeytyä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

Vispaa kerma ja nostele kakun päälle tasaisesti; reunoja ei tarvitse peittää. Koristele marjoilla tai hedelmäpaloilla ja tarjoile kylmänä.

Tiesitkö?

Kolmen maidon kakku (torta de tres leches / tres leches cake) on erityisesti Latinalaisen Amerikan suosikki. Siellä kuohkea kakku kostutetaan meheväksi nimensä mukaisesti ”kolmella maidolla”: kondensoidulla maidolla, evaporoidulla maidolla ja täysmaidolla tai kermalla.

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: