Reseptit > Suolaiset leivonnaiset > Kreikkalainen voileipäkakku, gluteeniton

Kreikkalainen voileipäkakku, gluteeniton

(n. 10 - 12 hlölle)

Leipä:

3,5 dl vettä tai maitoa
25 g hiivaa
1 ps Farina Täysjyväleipäjauhoseosta (350 g)
2 rkl öljyä

Kostutus:
n. 2 dl vettä
1 rkl sitruunamehua

Täyte:
350 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
1 dl vispikermaa

--

puolikas kurkku (150 g)
suolaa
1 pieni valkosipulin kynsi

--

ruohosipulia maun mukaan
100 g feta-/salaattijuustoa

--

mustapippuria

Kuorrute:
100 g ranskankermaa
1 dl vispikermaa
(suolaa, valkopippuria)

Koristeluun esim.
salaatteja, kirsikkatomaatteja, kurkkua, fetajuustoa

Sekoita kädenlämpöinen neste ja hiiva kulhossa. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota 10 min. Lisää öljy ja sekoita voimakkaasti muutaman minuutin ajan sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (1 - 1,5 l). Anna taikinan nousta reunojen tasalle (n. 30 min). Paista 200 °C:ssa noin 40 min. Anna leivän jäähtyä. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon sitruunamehu. Anna jäähtyä.

Valmista täytteet: Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma ja vispikerma keskenään vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen eri kulhoon.

Raasta kurkku hienoksi raasteeksi. Laita raaste siivilään, ripottele päälle suolaa ja painele lusikalla ylimääräiset nesteet pois. Raasta valkosipuli ja sekoita kurkun joukkoon. Lisää kurkkuseos toiseen vaahtokulhoon ja sekoita.

Pilko ruohosipuli ja murskaa juusto haarukalla; sekoita keskenään. Lisää juustoseos toiseen vaahtokulhoon ja sekoita. Mausta täytteet mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Leikkaa leipä pitkittäin vähintään kolmeen osaan. Vuoraa paistovuoka leivinpaperilla (jätä ylimääräistä, että saat koko leivän peitettyä). Laita vuoan pohjalle ensimmäinen leipäsiivu. Kostuta pullasutia käyttäen. Levitä päälle toinen täyteistä.

Nosta päälle leipäsiivu, kostuta ja levitä toinen täyte. Nosta päälle viimeinen leipäsiivu ja kostuta. Taita leivinpaperi voileipäkakun ympäri, ja kääri vielä tuorekelmu koko vuoan ympärille. Anna vetäytyä jääkaapissa.

Kumoa kakku tarjoiluastialle. Vatkaa kuorrutteen ranskankerma ja vispikerma keskenään ja mausta halutessasi. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja koristele.

Vinkki! Voit valmistaa leivän jo täyttöä edeltävänä päivänä. Täytetyn voileipäkakun voi antaa vetäytyä seuraavaan päivään.


BLOGIRESEPTI BY PULLAHIIREN LEIVONTANURKKA

Pullahiiri/Taru kommentoi:

”Nyt ei enää tarvitse jännittää gluteenittomien voileipäkakkujen valmistamista. Leivästä tuli herkullinen ja kokonaisuudesta vielä herkullisempi voileipäkakku. Makuraatikin oli ihmeissään, kun kerroin voileipäkakun olevan gluteeniton – tietysti vasta syönnin jälkeen.
Täytettä on sen verran runsaasti, että sitä riittää useampaankin kuin kahteen täyteväliin.”

Katso resepti blogissa

Yhteistyössä:

blogirinki logo

 

 

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: