Reseptit > Suolaiset leivonnaiset > Lihapiirakat, gluteeniton

Lihapiirakat, gluteeniton

(8 - 10 kpl)

Pohja:
20 g hiivaa (tai 1 ps kuivahiiva)
2 dl vettä
1 ps Farina Pizza- ja piirakkapohjaseosta (300 g)
125 g maitorahka (n. puoli purkkia)
2 rkl öljyä

Täyte:
0,5 dl riisiä
puolikas lihaliemikuutio
1 pieni sipuli hienonnettuna
150 g jauhelihaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
(valkosipulia, meiramia)

gluteenitonta jauhoa
paistonkestävää öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. (Jos käytät kuivahiivaa, yhdistä se jauhoihin ja käytä 42-asteista vettä.) Lisää jauhoseos ja rahka, sekoita pari minuuttia. Sekoita joukkoon öljy. Anna tekeytyä jääkaapissa peitettynä n. 30 min.

Keitä riisi lihaliemikuution kanssa. Paista pannulla sipulisilppu ja jauheliha, lisää mausteet. Yhdistä täytteen ainekset.

Kauli taikina noin sentin paksuiseksi levyksi, käytä apuna gluteenitonta jauhoa. Painele pyöreällä muotilla aihioita (10 - 13 cm), laita jokaiselle 1 - 2 rkl täytettä. Kastele reunat vedellä, taita ja painele kiinni haarukalla.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa teräskattilassa 180-asteiseksi. Varo ylikuumenemista. Paista piirakat pienissä erissä kauniin ruskeiksi, käännä kerran paiston aikana. Nosta talouspaperin päälle valumaan (älä käytä muovikauhaa).

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: