Reseptit > Makeat leivonnaiset > Limetorttu – Key Lime Pie, gluteeniton

#gluteenitonkisa2018

Voittaja Anni Pitkänen

Instagram @pitkanen.anni

Limetorttu – Key Lime Pie, gluteeniton

(irtopohjavuoka 26 cm)

Pohja:
100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 ps Farina Pizza- ja piirakkapohjaseosta (300 g)
1 tl leivinjauhetta
1 tl Farina Ksantaania
1 kananmuna

Täyte:
3 limetin mehu ja 1- 2 limetin kuori
6 keltuaista
1 prk kondensoitua maitoa (n. 400 g)
1 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

Marenki:
2 kananmunan valkuaista
0,5 dl sokeria

Koristelu:
limeviipaleita

Valmista ensin pohja. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Nypi rasvan ja sokerin joukkoon jauhoseos, leivinjauhe ja ksantaani. Sekoita joukkoon kananmuna. Painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 15 min.

Valmista täyte. Pese limetit. Raasta limettien kuori ja purista mehu.

Erota kananmunista keltuaiset. Säästä kaksi valkuaista marenkiin.

Vatkaa keltuaiset, kondensoitu maito ja kerma sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja valuta joukkoon limetin mehu. Lisää myös kuoriraaste ja vaniljasokeri. Kaada täyte pohjalle.

Kypsennä limetorttua 175-asteisessa uunissa n. 15 min.

Jäähdytä limetorttu, peitä se kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Tee ennen tarjoilua marenki. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen aikana sokeria. Pursota marenki tortun reunoille ja ruskista kaasupolttimella.

Koristele kakku lisäksi limeviipaleilla.

Vinkki! Marengin asemesta voit koristella tortun kermavaahtopursotuksilla.

 

 

TULOSTA