Reseptit > Leivät > Maidoton saaristolaisleipä, gluteeniton

Maidoton saaristolaisleipä, gluteeniton

2,75 dl gluteenitonta tummaa olutta
25 g tuorehiivaa
1 dl siirappia
1,5 tl suolaa
1 appelsiinin kuori hienoksi raastettuna
1 ps Farina Tummaa leipäjauhoseosta (300 g)

voiteluun siirappia

Murustele huoneenlämpöisen oluen joukkoon hiiva ja sekoita. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin esim. puuhaarukalla.

Nostele taikina voideltuun vuokaan (ei tarvitse jauhottaa). Kohota lämpimässä hyvin peitettynä 1 h.

Paista 175 °C:ssa n. 45 min. Voitele siirapilla ja paista vielä 10 - 15 min.

Vinkki
Saaristolaisleipä säilyy jääkapissa useita päiviä ja paranee vanhetessaan!

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: