Reseptit > Makeat leivonnaiset > Mansikka-suklaakakku, gluteeniton

Mansikka-suklaakakku, gluteeniton

(n. 10:lle, halkaisija 20 cm)

Pohja:
1 ps Farina Suklaakakkujauhoseosta (300 g)
3 kananmunaa
1,5 dl juoksevaa margariinia
25 g tummaa (50 %) suklaata hienoksi rouhittuna

Täyte:
1,25 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
n. 200 g mansikoita

Päälle:
100 g tummaa suklaata (50 %)
0,75 dl kuohukermaa
(1 rkl vaaleaa siirappia)
n. 200 g mansikoita

Kaada kulhoon jauhoseos, lisää munat ja margariini. Vatkaa sähkövatkaimella n. 1 min, kunnes seos on kuohkeaa. Sekoita joukkoon suklaarouhe.

Voitele kaksi 20 cm:n irtopohjavuokaa hyvin. Kaada taikina puoliksi molempiin vuokiin ja tasoita. Paista 190 °C:ssa n. 15 min, kunnes pohjat ovat kypsiä (eli tuntuvat kevyesti kädellä koitettuna kiinteiltä, mutta pehmeiltä; voit kokeilla kypsyyttä myös ohuella tikulla). Irrota vuokien reunaosa ja anna jäähtyä kokonaan.

Tee täyte:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto ja vaniljasokeri. Vatkaa kunnolla sekaisin. Viipaloi mansikat.

Nosta toinen kakkupohja tarjoilulautaselle. Lado mansikkaviipaleet kakkupohjan päälle. Levitä päälle kerma-tuorejuustoseos. Nosta päälle toinen kakkupohja ja painele kevyesti tasaiseksi.

Tee kuorrute:
Pilko suklaa mikronkestävään kulhoon ja kaada joukkoon kerma. Lämmitä mikrossa n. 15 sekuntia kerrallaan välillä sekoitellen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Lisää joukkoon halutessasi hieman vaaleaa siirappia. Levitä hetken aikaa jäähtynyt, vielä juokseva suklaaseos kakun päälle ja anna valua reunoja pitkin alas.

Anna kuorrutteen jähmettyä. Koristele tuoreilla mansikoilla.


BLOGIRESEPTI BY SUKLAAPOSSU

Suklaapossu kommentoi:

”Jauhoseoksesta tehty suklaakakkupohja onnistui yli odotusten. Se oli niin mehevä, ettei kaivannut lainkaan kostutusta. Koostumus oli ihanan pehmeä ja suussa sulava.

Kakku sai kovat kehut myös muilta maistelijoilta ja ihmettelyä siitä, että se oli gluteeniton. Kukaan maistajista ei olisi osannut arvata, että kakussa oli jotain erilaista, ellen olisi erikseen maininnut asiasta. Sain myös samantein tilauksen ei-keliaakikolta tehdä samanlaisen kakun uudestaankin, niin hyvää se kuulemma oli :)

Itse olen tarpeen tullen tehnyt omat jauhosekoitukseni, mutta kyllähän tämä voitti ne helppoudessaan ja myös maukkaudessaan. Enpä voi muuta kuin suositella :)”

Katso resepti blogissa

Yhteistyössä:

 blogirinki logo

 

 

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: