Reseptit > Makeat leivonnaiset > Mehevä porkkanapiirakka, gluteeniton

#gluteenitonkisa

Reseptikilpailun 3. sija, Emmi Salonen

Instagram @emppili
maistuumakialle.blogspot.fi

Mehevä porkkanapiirakka, gluteeniton

(pellillinen)

Pohja:
6 kananmunaa
5 dl muscovado- tai fariinisokeria
1 ps Farina Piirakkapohjaseosta (400 g)
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljajauhetta
2 rkl kanelia
ripaus suolaa
1 tl kardemummaa
1 tl jauhettua inkivääriä
300 g voita
9 dl porkkanaraastetta

Kuorrute:
400 g tuorejuustoa
puolikkaan sitruunan mehu
2 dl tomusokeria
0,5 tl vaniljajauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi keskenään. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Sulata voi mikrossa.

Lisää munavaahtoon vuorotellen voita, kuivia aineita ja porkkanaraastetta. Kääntele varovasti sekaisin, ettei taikina lässähdä. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunissa 175 °C:ssa n. 30 - 40 min tai kunnes piirakka on kypsä.

Anna piirakan jäähtyä ennen kuorrutusta. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään kipossa. Tarkista kuorrutteen maku ja lisää halutessasi tomusokeria. Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: