Reseptit > Makeat leivonnaiset > Munkit, gluteeniton

Munkit, gluteeniton

(15 kpl)

2 kananmunaa
2,75 dl maitoa
2 ps kuivahiivaa
1 ps Farina Pulla- ja munkkijauhoseosta (450 g)
n. 100 g voita

gluteenitonta jauhoa
paistonkestävää öljyä
pinnalle sokeria

Vatkaa munat kättä lämpimämpään (42 °C) maitoon, lisää hiiva. Vatkaa joukkoon jauhoseos. Anna vetäytyä lämpimässä peitettynä 30 min, niin että taikina tiivistyy.

Sulata voi ja lisää taikinaan. Vaivaa taikina hyvin. (Käsin saat paremman taikinan kuin koneella. Käytä apuna gluteenitonta jauhoa.)

Pyöritä taikina pieniksi palloiksi ja tee reikä keskelle. Munkkeja ei tarvitse kohottaa. Kuumenna öljy paksupohjaisessa teräskattilassa n. 180-asteiseksi. Varo ylikuumenemista. Paista munkit muutama kerrallaan kauniin ruskeiksi, käännä paiston aikana. Nosta hetkeksi talouspaperin päälle (älä käytä muovikauhaa). Pyöritä munkit lämpiminä sokerissa.

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: