Reseptit > Jälkiruoka > Mustikkakukkoset, gluteeniton

Mustikkakukkoset, gluteeniton

(n. 6 kpl)

Taikina:
175 g voita
1 ps Farina Tummaa leipäjauhoseosta (300 g)
1,5 dl sokeria
1 tl suolaa

Täyte:
300 g mustikkaa (n. 6 dl, pakasteesta käy hyvin)
2 rkl perunajauhoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

vuokiin voita
kansien voiteluun kananmunaa
tarjoiluun vaniljajäätelöä

Lämmitä voi notkeaksi mikrossa. Sekoita kaikki taikinan ainekset hyvin sekaisin. Ota taikinasta 1/3 erilleen. Taputtele loput 2/3 taikinasta voideltujen vuokien pohjalle ja reunoille.

Sulata pakastemustikoita hieman mikrossa. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja lusikoi vuokiin. Tee taikinasta kannet kukkosille. Nipistä kannet tiukasti kiinni, voitele ja pistele kansiin reikiä haarukalla.

Paista kukkosia 200 °C:ssa 30 - 35 min. Nauti vähän lämpiminä vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki!
Voit tehdä myös ison mustikkakukon kakkuvuokaan (24 cm).

 

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: