Reseptit > Makeat leivonnaiset > Sydämelliset Nutellapullat, gluteeniton

#gluteenitonkisa

Resepti v. 2017 kisasta, Emmi Salonen

Sydämelliset Nutellapullat, gluteeniton

(n. 20 kpl)

2,75 dl kevyt- tai täysmaitoa
2 kananmunaa
2 ps kuivahiivaa (à 11 g)
1 ps Farina Pulla- ja munkkijauhoseosta (450 g)
1 tl vaniljajauhetta
100 g voita
Nutellaa

leipomiseen gluteenitonta jauhoa
voiteluun kananmuna
raesokeria

Lämmitä maito 42-asteiseksi. Vatkaa joukkoon munat. Lisää hiiva vispilällä sekoittaen ja lopuksi jauhoseos ja vanilja. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja jätä vetäytymään liinan alle, n. 30 min. (Löysä taikina turpoaa ja tiivistyy vetäytymisen aikana.)

Kun taikina on saanut vetäytyä, sulata voi ja sekoita se taikinaan sähkövatkaimella, yleiskoneella tai käsin. Vaivaa voimakkaasti vielä muutama minuutti.

Älä kohota vaan leivo taikina heti. Ripota alustalle hieman gluteenitonta jauhoa ja kumoa siihen taikina. Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi suorakulmioksi. Levitä päälle Nutellaa. Rullaa taikinalevyn kumpikin lyhyt sivu kohti puoliväliä.

Leikkaa rulla siivuiksi (3 - 4 cm). Aseta ne kierrepuoli ylöspäin leivinpaperille. Nipistä pullia sydämen muotoisiksi. Kohota lämpimässä leivinliinan alla 1 h.

Voitele munalla juuri ennen paistoa ja koristele raesokerilla. Paista 225 °C:ssa n. 10 - 15 min.

 

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: