Reseptit > Leivät > Patonki, gluteeniton
×

Huomautus

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/479

Patonki, gluteeniton

(2 kpl)

3,5 dl maitoa
1 pkt tuorehiivaa
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl sokeria
2 rkl Farina Psylliumia
1 ps Farina Pizza- ja piirakkapohjaseosta (300 g)
0,5 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa

gluteenitonta jauhoa alustukseen (esim. Farina Tapiokatärkkelys)

Sekoita kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, kaurahiutaleet, sokeri ja psyllium. Anna vetäytyä lämpimässä peitettynä 15 - 30 min.

Lisää jauhoseos ja sekoita hyvin. Lopuksi lisää oliiviöljy ja suola, sekoita 1 - 2 min. Muotoile patongeiksi, nosta mieluiten patonkipellille ja tee pintaan viillot terävällä veitsellä. Anna kohota hyvin peitettynä lämpimässä 30 - 45 min.

Paista 225 - 250 °C:ssa 20 - 30 min (laita uunin pohjalle vesiastia, jotta patongin pinta saa väriä ja rapeutta). Anna jäähtyä pellillä.


Nauti valkosipulivoin kera:
100 g voita sulatettuna
1 - 2 valkosipulinkynttä murskattuna
(yrttejä maun mukaan

TULOSTA