Reseptit > Makeat leivonnaiset > Salmiakkisuklaa-sitruunaleivos, gluteeniton
×

Huomautus

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/479

#gluteenitonkisa

Reseptikilpailun voittaja, Jenna Mäki

Instagram @jenriikka

Salmiakkisuklaa-sitruunaleivos, gluteeniton

(n. 15 kpl, vuoka 20 x 27 cm)

Pohja:
1 tl Farina Psylliumia
0,75 dl maitoa
1 dl Farina Täysjyväriisijauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
100 g voita
2 rkl kaakaojauhetta
2 munaa
2 dl sokeria
3,5 rkl Apteekin Salmiakki -mixeriä
50 g tummaa suklaata pieneksi rouhittuna

Sitruuna-voikreemi:
100 g voita
1,5 dl tomusokeria
2 tl sitruunaemulsiota (tai sitruuna-aromia)

Kuorrutus:
2 rkl maitoa
1,5 rkl Apteekin Salmiakki -mixeriä
40 g voita
1,5 rkl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria

POHJA: Vispaa psyllium maitoon ja anna turvota. Siivilöi kulhoon jauhot, tärkkelys, leivinjauhe sekä suola, ja sekoita. Sulata voi ja sekoita joukkoon kaakaojauhe.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota ensin puolet sokerista valkuaisten kanssa jämäkäksi vaahdoksi. Vaahdota sitten toisessa kulhossa keltuaiset lopun sokerin kanssa.

Lisää psyllium-maitoseos keltuaisvaahtoon vatkaimella hitaasti sekoittaen. Lisää jäähtynyt voi-kaakaoseos vaahtoon esim. nuolijalla sekoittaen. Kääntele joukkoon siivilöidyt kuivat aineet ja salmiakkimixeri. Sekoita rouhittu suklaa varovasti joukkoon. Yhdistä valkuaisvaahdon kanssa ja kääntele varovaisesti tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja leivinpaperoituun vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175 °C:ssa n. 30 min. Anna jäähtyä kunnolla.

SITRUUNA-VOIKREEMI: Yhdistä huoneenlämpöinen voi (tai pehmitä kylmää voita hetki mikrossa) ja tomusokeri. Sekoita notkeaksi vatkaimella. Lisää lopuksi sitruunaemulsio, sekoita tasaiseksi.

Levitä kreemi jäähtyneen pohjan päälle esim. palettiveitsellä. Anna olla jääkaapissa ennen kuorrutuksen lisäämistä, kunnes voikreemi on kovettunut.

KUORRUTUS: Yhdistä maito ja salmiakkimixeri. Sulata voi mikrossa ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Lisää siivilän läpi osa tomusokerista ja sekoita tasaiseksi vispilällä. Seuraavaksi lisää maito-mixeriseosta ja sitten taas tomusokeria. Jatka näin, kunnes kaikki neste ja sokeri on käytetty ja kuorrute on tasaista ja kiiltävää.

Kaada kuorrutus jähmettyneen kreemikerroksen päälle ja levitä tasaiseksi esim. palettiveitsellä. Koristele haluamallasi tavalla.

Leikkaa levy leivoksiksi vasta, kun kuorrutus on jähmettynyt kunnolla jääkaapissa. Näin saat siistit leivospalat: kasta pitkä veitsi aina kuumaan veteen, puhdista ja kuivaa jokaisen leikatun rivin jälkeen.

 

TULOSTA