Reseptit > Makeat leivonnaiset > Sitruunapulla, gluteeniton

Sitruunapulla, gluteeniton

Taikina:
2,5 dl maitoa (tai vettä, riisimaitoa, kauramaitoa tms.)
1 kananmuna
50 g hiivaa (tai 2 ps kuivahiivaa)
1 ps Farina Pulla- ja munkkijauhoseosta (450 g)
100 g voita tai margariinia

Sitruunatäyte:
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl sokeria
50 g huoneenlämpöistä voita
2 tl perunajauhoa (tai maissitärkkelystä)

Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
gluteenitonta jauhoa

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi (kuivahiivan kanssa + 42 °C). Lisää kananmuna ja hiiva. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Tässä vaiheessa seos on vellimäistä mutta se sakenee, älä siis lisää jauhoja. Anna seoksen seistä 20 - 30 min peitettynä.

Nyt taikina on paksumpaa ja voit sekoittaa siihen sulatetun ja jäähdytetyn rasvan. Taikinan pitäisi nyt olla helposti leivottavaa.

Tee täyte ja paista:
Hiero sitruunan kuoriraaste sokeriin kulhon pohjalla. Lisää huoneenlämpöinen voi ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita sitruunamehu ja perunajauhot, vatkaa täytteen joukkoon.

Kauli taikina levyksi jauhotetulla pöydällä ja levitä täyte taikinalevylle. Kääri taikina rullalle ja leikkaa paloiksi. Asettele palat pystyyn leivinpaperilla vuoratun vuoan sisälle.

Kohota pullat kaksinkertaisiksi: laita pullat lämmitettyyn uuniin (+50 °C), sammuta lämpö ja anna pullien olla uunissa n. 20 min.

Ota pullat uunista ja lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla. Paista 30 - 40 min eli kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.

Kuorruta:
Vatkaa tuorejuustoon tomusokeri puoli desiä kerrallaan, lopuksi lisää sitruunan mehu koko ajan vatkaten. Valuta kuorrutus pullien päälle tai pursota pursotuspussilla. Koristele sitruunan kuoriraasteella


BLOGIRESEPTI BY KAKKUKATRI

KakkuKatri kommentoi:

”Omista kokeiluista, joita gluteenittoman pullien kohdalla on monta, en kuitenkaan onnistunut koskaan mielestäni tarpeeksi hyvin. Nytkään ennakko-odotukset eivät olleet korkealla.

Mutta tadaaa, nämä pullat veivätkin kielen mennessään ja innoissani kerkesin suosittelemaan kyseiseitä jauhoseosta heti kaikille gluteenittomille tutuilleni.”

Katso resepti blogissa

Yhteistyössä:

blogirinki logo

 

 

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: