Reseptit > Makeat leivonnaiset > Suomi 100 -leivokset, gluteeniton

Suomi 100 -leivokset, gluteeniton

(6 - 10 kpl)

POHJA:

2 dl Farina Suklaakakkujauhoseosta
50 g voita sulatettuna
1 dl pakastemustikoita
1 kananmuna

TÄYTE:

3,5 dl kermaa
1 dl tomusokeria
1 dl pakastemustikoita sulatettuna
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä

KUORRUTE:

300 g valkosuklaata
5 rkl kermaa
sinistä pastaväriä

 

Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 200 °C:ssa n. 10 - 15 min. Anna jäähtyä. Ota pohjalevystä leivoksille pohjat korkeilla rengasmuoteilla (tai irtopohjaisilla leivosvuoilla). Jätä pohjat paikalleen muotteihin.

Vaahdota kerma. Lisää siihen tomusokeri, mustikat ja vanilja. Lisää liotetut ja sulatetut liivatteet seokseen. Lusikoi tai pursota täyte rengasvuokiin mustikkasuklaapohjan päälle. Laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi.

Sulata valkosuklaa kerman kanssa kattilassa, lisää väri ja anna jäähtyä hieman. Poista muotit leivoksista. Kaada leivoksen päälle kuorrutetta siten, että se valuu tasaisesti leivoksen joka puolelle. (Anna valua alas asti tai jätä osa täytteestä näkyviin.) Laita leivokset heti jääkaappiin tai pakastimeen jäähtymään, jolloin valuminen pysähtyy. Koristele.

 

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: