Reseptit > Suolaiset leivonnaiset > Tonnikalapiirakka, gluteeniton

#gluteenitonkisa

Resepti v. 2017 kisasta, Pirkko Lassila

Tonnikalapiirakka, gluteeniton

(vuoka 24 cm)

Vuohelan Herkun Piirakkataikina (pakaste, 350 g)

1 prk tonnikalaa öljyssä (tai maustettua)
1 sipuli kuutioituna
basilikaa
100 g fetajuustoa
kirsikkatomaatteja
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
suolaa
pippuria
1 - 2 dl emmental-juustoraastetta

Anna valmiin piirakkataikinan sulaa rauhassa ja sen jälkeen taputtele se vuokaan.

Sekoita tonnikala, sipuli ja basilika keskenään ja levitä pohjan päälle. Asettele päälle fetakuutiot ja kirsikkatomaatit palasina. Sekoita keskenään kermaviili ja munat, lisää joukkoon suolaa ja pippuria. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista uunin alatasolla 200 °C:ssa 35-40 min. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

 

TULOSTA