Reseptit > Suolaiset leivonnaiset > Tumma piirakkapohja, gluteeniton

Tumma piirakkapohja, gluteeniton

(halk. 24 cm)

1 ps Farina Tummaa leipäjauhoseosta (300 g)
125 g voita
0,5 - 1 tl suolaa
0,5 dl vettä

(leipomiseen gluteenittomia jauhoja)

Nypi jauhoseos ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää suola ja vesi. Sekoita käsin 1 - 2 min. Laita taikina jääkaappiin vetäytymään vähintään tunniksi.

Levitä taikina voideltuun vuokaan käsin (käytä tarvittaessa apuna gluteenitonta jauhoa). Esipaista pohjaa 200 °C:ssa n. 10 min.

Lisää haluamasi täyte. Jatka paistamista 200 °C:ssa n. 30 min.

Punajuuri-vuohenjuustotäyte

1 punasipuli
2 isoa punajuurta (n. 400 g)
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
4 rkl balsamietikkaa
tuoreita timjamin lehtiä
1 rkl tummaa sokeria
n. 2,25 dl vettä
150 g vuohenjuustoa
2 munaa
150 g crème fraîchea
koristeluun tuoretta timjamia

Kuori ja siivuta ohueksi punasipuli ja punajuuret. Kuumenna oliiviöljy isolla pannulla. Lisää sipuli ja suola, kuullota pehmeäksi välillä sekoitellen. Lisää punajuuret, balsamiviinietikka, timjami, sokeri ja vesi. Keitä välillä sekoittaen kunnes punajuuret ovat pehmenneet (vastanostetut punajuuret kypsyvät 12 - 15 minuutissa; talven yli säilytettyjä saa keittää kauemmin).

Levitä punajuuritäyte esipaistetulle (200 °C n. 10 min) piirakkapohjalle. Murenna päälle vuohenjuusto. Vatkaa munat kevyesti crème fraîchen joukkoon, ja kaada seos piirakan päälle. Koristele timjaminoksilla ja paista (200 °C n. 30 min).

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: