Reseptit > Ruoka > Tumma pizzapohja, gluteeniton

Tumma pizzapohja, gluteeniton

2,25 dl kädenlämpöistä vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 ps Farina Tummaa leipäjauhoseosta (300 g)
2 rkl oliiviöljyä

alustamiseen gluteenittomia jauhoja

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva ja suola. Lisää jauhoseos vatkaten ja anna taikinan tiivistyä jääkaapissa 15 min.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa taikinaa käsin (käytä apuna gluteenitonta jauhoa). Kauli ohueksi. Esipaista 225 °C:ssa 5 min. Täytä makusi mukaan ja paista vielä 5 - 10 min.

 

Uuniton savulohitäyte:

Paista pohjaa 225 °C:ssa n. 10 min. Täytä vasta paistamisen jälkeen.

crème fraîchea (levitä paistetulle pohjalle)
kylmäsavulohta suikaloituna
punasipulia ohueksi viipaloituna
kapriksia
rucolaa
tuoretta tilliä
sitruunamehua
suolaa ja pippuria maun mukaan

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: