Reseptit > Leivät > Tumma vuokaleipä, gluteeniton

Tumma vuokaleipä, gluteeniton

2/3 ps Farina Tummaa leipäjauhoseosta (200 g)
2 dl leipäjuurta
2 dl vettä
0,5 dl maustamatonta jogurttia
(loraus siirappia)

Sekoita ainekset keskenään hyvin esim. puuhaarukalla. Anna hapattua huoneenlämmössä 5 - 20 h (riippuen halutusta happamuudesta).

Lisää:
1,5 tl suolaa
1/3 ps Farina Tummaa leipäjauhoseosta (100 g)

vuokaan gluteenittomia jauhoja

Sekoita suola jauhoseokseen ja lisää hapatettuun taikinaan. Sekoita hyvin. Nostele taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Kohota lämpimässä hyvin peitettynä 3 - 4 h.

Voitele pinta vedellä. Paista 190 °C:ssa n. 1 h 20 min.

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: