Reseptit > Makeat leivonnaiset > Uunimunkit, gluteeniton, maidoton

Uunimunkit, gluteeniton, maidoton

(24 kpl)

Vaniljakreemi:
2 dl mantelimaitoa
1 vaniljatanko
2 keltuaista
50 g sokeria
20 g maissitärkkelystä
20 g maidotonta margariinia

Munkkitaikina:
5,5 dl mantelimaitoa
4 kananmunaa
4 ps kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
2 ps Farina Pulla- ja munkkijauhoseosta (900 g)
200 g pehmeää maidotonta margariinia

Lisäksi:
omenamarmeladia
maidotonta margariinia sulatettuna
kaneli-sokeria
kaulimiseen gluteenittomia jauhoja

Mittaa mantelimaito kattilaan ja kaavi vaniljatangon siemenet mukaan. Laita myös tanko kattilaan. Kiehauta, sammuta liesi ja anna maustua kannen alla 15 min. Poista vaniljatanko.

Mittaa kulhoon keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys, vispaa kevyesti. Kuumenna mantelimaito uudelleen kiehuvaksi ja kaada siitä noin kolmasosa keltuaisseokseen koko ajan vispaten. Kaada keltuaisseos kattilaan lopun mantelimaidon sekaan koko ajan vispaten. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon margariini. Jäähdytä ja säilytä kylmässä.

Tee taikina: Lämmitä mantelimaito hieman yli kädenlämpöiseksi. Vispaa joukkoon munat. Lisää kuivahiiva ja suola. Lisää jauhoseos, sekoita hyvin ja anna turvota n. 30 min.

Lisää margariini ja vaivaa käsin hyvin sekaisin. Kauli taikina gluteenittomia jauhoja apuna käyttäen n. 0,5 cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa levy 24 neliönmuotoiseksi palaksi. Voitele palojen reunat vedellä.

Pursota palojen keskelle pieni raita sekä omenamarmeladia että vaniljakreemiä. Taita taikinapala kaksinkerroin ja painele reunat hyvin kiinni. Kohota hyvin. Paista 200 °C:ssa n. 15 min. Voitele heti paiston jälkeen margariinisulalla ja kierittele kaneli-sokerissa.

Vinkki!
Kokeile kuorrutteeksi esimerkiksi suolakinuskin makuista makutomusokeria. Tällöin voitelun voi jättää väliin.

 


BLOGIRESEPTI BY PIKKU MURUSIA

Pikku murusten Marianna kommentoi:

”Valmis jauhoseos oli todella helppo käyttää ja taikinaa helppo käsitellä. Munkit voi yhtä hyvin paistaa öljyssä, mutta osa ihmisistä karttaa uppopaistoa, niin päätin kokeilla uunimunkkeja. Paistoaika oli ainakin uunissa mielestäni pidempi kuin normaaleissa pullissa.”

Katso resepti blogissa

Yhteistyössä:

blogirinki logo

 

 

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: