Reseptit > Makeat leivonnaiset > Vegaaninen suklaakakku, gluteeniton

#gluteenitonkisa

Resepti v. 2016 kisasta, Niina S.

vegaaninen.blogspot.fi

Vegaaninen suklaakakku, gluteeniton

(halkaisija n. 24 - 25 cm)

Pohja:
1 ps Farina Suklaakakkujauhoseosta (300 g)
n. 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita hienonnettuna
1 dl makeuttamatonta tummaa kaakaojauhetta
2 dl rouhittua mantelia
2 rkl No Egg -kananmunankorviketta
3 tl ruokasoodaa
1,5 dl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl merisuolaa
2,5 dl kasvimaitoa
1,5 tl sitruunamehua
1,5 dl siirappia
n. 1 dl kookosöljyä sulatettuna
5 dl makeuttamatonta omenasosetta

Kuorrutus:
1,25 dl kasvimaitoa
200 g tummaa suklaata (maidotonta)
0,5 dl kookosöljyä
4 dl tomusokeria

vuokaan kookosöljyä ja esim. kookoshiutaleita
koristeluun hasselpähkinöitä

 

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää yksitellen muut ainekset. Kaada taikina voideltuun ja kookoshiutaleilla jauhotettuun vuokaan.

Paista 175 °C:ssa n. 40 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Mikäli pinta alkaa tummua liikaa, laita kakun päälle leivinpaperi estämään palamista. Anna pohjan jäähtyä.

Lämmitä kasvimaito kattilassa ja lisää loput kuorrutteen ainekset, tomusokeri viimeisenä, ja sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä jääkaapissa n. 15 min.

Kuorruta kakku ja koristele hasselpähkinöillä.

 

 

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: