YRITYS > AJANKOHTAISTA

Kahvila-ravintola la Kar de Mummaan uusi vetäjä

Vuohelan Herkku Oy:n Pirkko Hämäläinen ja Linnanrauha Oy:n Päivi Koskela ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Päivi Koskela aloittaa Vuohelan Herkkuun kuuluvan kahvila-ravintola la Kar de Mumman uutena vetäjänä marraskuussa 2017. Koskelan tehtävänä on uudistaa ja kehittää toimintaa sekä palvelutarjontaa ja luoda la Kar de Mummasta entistä vetovoimaisempi tienvarsiravintola sekä kokous- ja juhlapaikka. 

Vuohelan Herkku Oy siirtää tuotantonsa Lahden Jokimaalle, kun uusi, moderni leipomo valmistuu syksyllä 2018. Uusi 6000 neliön tuotantotila tulee työllistämään noin 80 henkilöä. Gluteenittomien tuotteiden kuluttajakysynnän kasvu on aiheuttanut jo muutaman vuoden ajan positiivisia paineita Vuohelan Herkku Oy:ssä. Tästä syystä yritys investoi vahvasti tarjontansa laajentamiseen ja palvelukykynsä parantamiseen. Tuotannon siirtymisen myötä myös leipomon kahvila-ravintola la Kar de Mummaan Hartolaan on haettu uutta yrittäjää tai toiminnan vetäjää. Hyvin pian Päivi Koskelan ilmoitettua lopettavansa Linna Hotellissa yrittäjänä Koskela ja Hämäläinen aloittivat yhteistyöneuvottelut la Kar de Mumman osalta. Nopeasti nämä kaksi oman alansa ammattilaista huomasivat ajattelevansa liiketoiminnan kehittämisestä ja tulevaisuuden näkymistä samalla tavalla. 

Pirkko Hämäläinen ja Päivi Koskela ovat erittäin tyytyväisiä yhteistyösopimukseen.

– On hienoa, kun la Kar de Mummaan saadaan Päivi Koskelan kaltainen kovan luokan ravintola-alan ammattilainen. Päivin näytöt puhuvat puolestaan. Hän nosti Linna Hotellin upeaan kukoistukseen ja teki paikasta tunnetun matkailukohteen, sanoo Pirkko Hämäläinen.

– Minua on myös huolestuttanut kahvila-ravintolan toiminnan tulevaisuus, koska leipomon tuotannon siirtyminen Lahteen vie jatkossa kaiken aikani. Nyt olen todella mielissäni, kun alan ammattilainen tulee toimintaa kehittämään ja saan itse kokonaan keskittyä leipomon asioihin, jatkaa Hämäläinen. 

– Olen innostunut uudesta haasteesta, toteaa Päivi Koskela, – La Kar de Mumma on remontoitu kolme vuotta sitten, ja kaikki tilat ovat valmiita, suurta piha-aluetta myöten. Sijainti on aivan loistava, nelostien välittömässä läheisyydessä, kauniin Tainionvirran rannalla. Upea paikka ja hieno mahdollisuus kehittää uutta matkailutuotetta, sanoo Koskela. 

Lisätietoja: 

- Toimitusjohtaja Pirkko Hämäläinen, Vuohelan Herkku Oy, puh. +358 (0)3 8729 810 

- Yrittäjä Päivi Koskela, Linnanrauha Oy, puh. +358 (0)400 953 031

Vuohelan Herkku Oy on suomalainen, gluteenittomiin tuotteisiin erikoistunut leipomoyritys ja Suomen johtava gluteenittomien tuoretuotteiden valmistaja. Vuohelan Herkulla on oma Kahvila-ravintola la Kar de Mumma, nelostien varrella, Hartolassa. La Kar de Mummassa on myös oma leipomo sekä alakerrassa viihtyisä tilausravintola ja kokoustila.

Linnanrauha Oy on erikoistunut matkailu-, ravintola- ja hyvinvointialan palvelujen kehittämiseen. Linnanrauhan erityisosaamista on käytännön toiminnan kehittäminen ja hyvinvointipalvelujen tuotteistaminen sekä tapahtuma- ja juhlapalvelujen suunnittelu ja tuottaminen.

3.8.2017

Vuohelan Herkku Oy investoi kasvuun

Gluteenittomien tuotteiden kuluttajakysynnän kasvu on aiheuttanut jo muutaman vuoden ajan positiivisia paineita Vuohelan Herkku Oy:ssä. Tästä syystä yritys investoi vahvasti tarjontansa laajentamiseen ja palvelukykynsä parantamiseen.

Vuohelan Herkku Oy siirtää tuotantonsa Lahteen Jokimaalle ja aloittaa elokuussa uuden, modernin leipomon rakentamisen. Uusi 6000 neliön tuotantotila tulee työllistämään noin 80 henkilöä.

– Olemme kasvuhaluinen yritys ja tähtäämme Suomen ykkösaseman lisäksi myös vientiin. Nykyistä toimitilaa on matkan varrella muutettu ja kehitetty niin, että se on palvellut hyvin tähän saakka, mutta riittävää kasvua tiloissa ei ole enää mahdollista saavuttaa, perustelee yrityksen toimitusjohtaja Pirkko Hämäläinen leipomon siirtoa Hartolasta Lahteen.

Päätös tuotannon siirtämisestä paikkakunnalta toiselle ei tapahtunut hetkessä. Sopivaa tonttia etsittiin muutaman vuoden ajan ja vihdoin se löytyi Jokimaalta Lahdesta.

Kun Vuohelan Herkun uusi leipomo on valmis, se on aikaisempaa tehokkaampi ja ympäristöystävällisempi. Tämä tarkoittaa työntekijöille toimivampaa työympäristöä ja yritykselle parempaa logistista sijaintia, mahdollisuutta tehostaa ja kasvattaa tuotantoaan ja tuoda markkinoille uusia, asiakkaiden toivomia tuotteita. 

Uusi leipomo aloittaa toimintansa vuonna 2018. Siihen saakka tuotanto toimii normaalisti Hartolassa.

Lisätietoja antaa Hannu Salo, Vuohelan Herkku Oy, hall. pj., puh. 050 576 0062

18.5.2017

Jälkiuunileipä auttaa nuoria!

Laitniemen tukikummit

Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017 Vuohelan Herkku tukee syrjäytymisvaarassa olevia nuoria. Lahjoitamme jokaisesta myydystä Laitniemen jälkiuunileivästä 5 senttiä Tukikummit-säätiölle.

Laitniemen jälkiuunileipä on suosittu gluteeniton vaihtoehto perinteiselle ruisleivälle, Suomen kansallisruoalle. Siksi valitsimme juuri sen kerryttämään lahjoituksia suomalaisten nuorten tulevaisuudelle.

Suomalainen Tukikummit-säätiö auttaa syrjäytymisvaarassa olevia nuoria, jotka ovat vaarassa pudota pois ystäväpiireistä ja harrastuksista perheen taloudellisen tilanteen vuoksi. Säätiö sai alkunsa vuonna 2007 Sauli Niinistön ja Hjallis Harkimon yhteisestä huolesta nuorten puolesta. Tukikummit-säätiö toimii vapaaehtoisten avulla, ja kerätyt varat käytetään 100 % lyhentämättöminä nuorten ja heidän perheidensä auttamiseen.

“Tukikummit-säätiön avustus on ollut meille suuri pelastus. Perheellämme ei muuten olisi ollut varaa kustantaa lasten harrastuksia. Liikunta on onneksi pysynyt tyttärieni elämässä ja pitänyt heidät poissa huonoilta teiltä. Perheellämme on taloudellisesti edelleen tiukkaa, jopa entistä tiukempaa. Suuret kiitokset koko perheeltä!”

Lue tarinoita Tukikummien tuomasta avusta: www.tukikummit.fi

Kampanja jatkuu!

Kummit riisipiirakka

Lahjoitamme jokaisesta myydystä Riisipiirakka-pakkauksesta (pakaste) 5 senttiä Lastenklinikoiden Kummeille.

Pikkupotilaat tarvitsevat meitä kaikkia – Lastenklinikoiden Kummien sanoin: ”Yhdessä teemme ihmeitä.”

Gluteenittomalla Riisipiirakalla kerätyt varat käytetään lasten keliakiatutkimukseen. Kampanjapakkauksen tunnistat Kummit-merkistä.