Reseptit > Makeat leivonnaiset > Aamiaismuffinit, gluteeniton

Aamiaismuffinit, gluteeniton

maidoton, munaton, soijaton, vegaaninen

(4 isoa tai 6 pienempää)

0,75 dl öljyä
0,75 dl omenatäysmehua
1 tl Farina Psylliumia
0,5 ps Farina Jyväisää jauhoseosta (2 dl)
1 tl vaniljasokeria
0,75 dl (ruoko)sokeria
1 maustemitta Farina Ksantaania
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
(0,5 dl auringonkukan-, hampun- tms. siemeniä)
1 tl etikkaa
1 banaani
(0,5 - 1 dl pakastemarjoja)

(pinnalle siemeniä)

Sekoita kulhossa öjy, mehu ja pysllium. Anna turvota pari minuuttia välillä sekoittaen.

Yhdistä toisessa kulhossa jauhoseos, sokerit, ksantaani, leivinjauhe, sooda sekä halutessasi siemenet.

Lisää mehuseokseen etikka ja kaada seos jauhojen päälle Sekoita nopeasti taikinaksi.

Survo banaani haarukalla ja sekoita taikinaan. Sekoita mukaan halutessasi myös jäiset marjat.

Lusikoi taikina paperisiin muffinivuokin. (Jos käytät muffinipeltiä, kolot kannattaa vuorata leivinpaperipalasilla.) Ripottele pinnalle halutessasi siemeniä.

Kypsennä 175 C°:ssa uunin alimmalla ritilätasolla 20 - 30 min. Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä sellaisenaan tai sopivan levitteen tai hillon kanssa.

Vinkki! Mehun voi korvata sopivalla maidonkaltaisella juomalla. Jos valmistat muffinit päiväkahville, sokerin määrän voi vaikka tuplata.

 

TULOSTA