Reseptit > Muut > Alkupalaleivät, gluteeniton

Alkupalaleivät, gluteeniton

Gluteeniton saaristolaisleipä Riihiluodon leipä sopii hienosti alkupaloihin, juhliin ja illanistujaisiin.

Kullakin ohjeella saat n. 24 alkupalaleipää (puolikas leipäviipale) tai 12 isoa herkkuleipää (kokonainen viipale).

Savulohi-avokadoleivät

Gorgonzola-omenaleivät 

Piparjuuri-härkäleivät

 

 


 

Savulohi-avokadoleivät

Riihiluodon leipä
2 kypsää avokadoa
1 lime
suolaa

kylmäsavulohta viipaleina
mustapippuria
2 tl kapriksia
tuoretta tilliä 

Paloittele avokadot ja murskaa haarukalla. Purista sekaan limen mehu, ja sekoita joukkoon hyppysellinen suolaa. Levitä seos leipäviipaleille. Asettele päälle savulohiviipaleet. Rouhi päälle pippuria, lisää muutama kapris ja tilliä.

 

 


 

 

Gorgonzola-omenaleivät

Riihiluodon leipä
300 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g gorgonzolaa tai muuta sinihomejuustoa
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
1 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
1 rkl hunajaa

saksanpähkinöitä
omenalohkoja
tuoretta timjamia
hunajaa

Sekoita tuorejuusto, murennettu gorgonzola, timjami ja rosmariini. Sekoita joukkoon hunaja. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.

Paahda saksanpähkinöitä hetki kuivalla, kuumalla pannulla. Voitele leipäviipaleet juustoseoksella. Nosta päälle omenalohkot. Koristele saksanpähkinöillä ja timjamilla, valuta päälle hunajaa.

 

  


 

Piparjuuri-härkäleivät

Riihiluodon leipä
250 g raejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl piparjuurituorejuustoa
50 g rucolaa hienonnettuna

kylmäsavuhärkää
retiisiä

Sekoita kaikki juustot ja rucola. Voitele leipäviipaleet juustoseoksella. Asettele päälle kinkkusiivut ja halkaistut retiisit.

 

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: