Reseptit > Suolaiset leivonnaiset > Bataatti-fetapiirakka, gluteeniton

#gluteenitonkisa

Reseptikilpailun 2. sija, Tiina Kervinen

Instagram @iloinen_juustokakku
iloinenjuustokakku.blogspot.fi

Bataatti-fetapiirakka, gluteeniton

(halkaisija 24 cm)

Pohja:
125 g maitorahkaa
125 g margariinia (tai voita)
2,5 dl Vuohelan Pizzajauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
ripaus merisuolaa

Täyte:
1 iso sipuli renkaina
1 iso bataatti keitettynä
1 tl suolaa
(yrttejä maun mukaan)
pippuriseosta maun mukaan
2 valkosipulin kynttä murskattuna
2 dl crème fraîchea (tai smetanaa tai ruokakermaa)
2 kananmunaa
1 rkl sitruunamehua
150 g fetaa kuutioituna
pinjan-, kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä
hieman juustoraastetta

Sekoita maitorahka ja margariini keskenään. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Paista sipulirenkaat pannulla. Survo keitetty bataatti soseeksi ja mausta.

Sekoita keskenään crème fraîche, kananmunat ja sitruunamehu. Kaada seos bataattisurvoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos piirakkapohjan päälle. Asettele päällimmäiseksi sipulirenkaat, fetakuutiot, siemenet ja juustoraaste. Paista uunissa 200 °C:ssa n. 40 min.

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: