Reseptit > Makeat leivonnaiset > Bebe-leivokset, gluteeniton

#gluteenitonkisa

Resepti v. 2016 kisasta, Jenna Mäki

Instagram @jenriikka

Bebe-leivokset, gluteeniton

(n. 20 kpl)

Muropohja:
100 g huoneenlämpöistä voita
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl Farina Pizza- ja piirakkapohjaseosta
0,5 dl Farina Täysjyväriisijauhoja
0,5 tl Farina Psylliumia

Voikreemi:
1,5 dl maitoa
2 keltuaista
4,5 rkl sokeria
0,75 tl vaniljajauhetta
1,5 rkl perunajauhoja
150 g voita

täytteeksi n. 1 dl vadelmamarmeladia

Koristeluun:
n. 4,5 dl tomusokeria
vähän vettä (n. 4,5 rkl)
elintarvikeväriä
nonparelleja

(vuokiin gluteenittomia jauhoja)

 

Vatkaa voi sokerin kanssa. Lisää muna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahdon joukkoon. Anna taikinan kovettua hetki kylmässä.

Voitele ja jauhota vuoat tai ota kertakäyttövuoat. Painele taikinaa vuokien pohjalle ja vähän reunoille. Taikina pysyy paremmin reunoilla, jos pidät vuokia hetken pakastimessa ennen uuniin laittoa. Paistoaika voi tällöin lisääntyä muutamalla minuutilla.

Paista 175 °C:ssa uunin keskitasolla n. 12 min. Anna jäähtyä.

Kuumenna kreemin ainekset voita lukuun ottamatta kattilassa. Keitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu kiisseliksi. Anna jäähtyä.

Vaahdota voi. Sekoita jäähtynyt kiisseli voin joukkoon.

Levitä jäähtyneille pohjille nokare vadelmamarmeladia ja sitten voikreemiä. Tasoita veitsellä. Anna kovettua jääkaapissa tai vähemmän aikaa pakastimessa.

Sekoita paksu kuorrutus tomusokerista ja vedestä. Värjää haluamallasi värillä. Kuorruta leivokset lusikoiden avulla ja koristele heti nonparelleilla. Tarjoile bebet huoneenlämpöisenä.

 

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: