Reseptit > Leivät > Focaccia, gluteeniton

Focaccia, gluteeniton

11 g kuivahiivaa
350 g Leipäjauhoseosta
3 dl vettä
3 rkl oliiviöljyä

Pinnalle:
oliiveja
aurinkokuivattua tomaattia
yrttejä (rosmariini, timjami)
sormisuolaa
oliiviöljyä

Sekoita kuivahiiva jauhoseoksen joukkoon. Lisää 42-asteinen vesi, sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää oliiviöljy ja vaivaa hetken ajan. Anna taikinan nousta peitettynä tunnin ajan.

Muotoile taikinasta leivinpaperin päälle pellille noin kahden sentin paksuinen leipä. Kohota leipää liinan alla noin 30 min.

Painele kevyesti pinnalle oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Ripottele päälle yrtit ja suola. Ripottele lopuksi vielä oliiviöljyä.

Paista 225 asteessa n. 25 min tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

 

TULOSTA