Reseptit > Leivät > Hampurilaissämpylät, gluteeniton

Hampurilaissämpylät, gluteeniton

(6 kpl)

4 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl Psylliumia
350 g Leipäjauhoseosta
1,5 dl Tapiokatärkkelystä
2 rkl sokeria

alustamiseen Tapiokatärkkelystä tai perunajauhoja
pinnalle: maitoa, seesaminsiemeniä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää joukkoon psyllium vatkaten. Anna turvota 15 min.

Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin esim. puuhaarukalla. Anna taikinan vetäytyä kylmässä 30 min.

Taikina on helpoin leipoa, kun jaat sen kuuteen osaan kulhossa. Nosta palaset leivinpöydälle tapioka- tai perunajauhon päälle, ja muotoile jauhon avulla pyöreäksi. Anna kohota lämpimässä hyvin peitettynä 30 min.

Voitele pinta maidolla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä juuri ennen paistoa. Paista 200 °C:ssa n. 20 min.

TULOSTA