Reseptit > Makeat leivonnaiset > Inkivääri-palsternakkapiparit, gluteeniton

Inkivääri-palsternakkapiparit, gluteeniton

maidoton, munaton, vegaaninen

(n. 50 kpl)

150 g maidotonta margariinia
2 dl fariininsokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl (muscovado)siirappia
2 tl Farina Psylliumia
100 g palsternakkaa
1,5 dl Farina Karkeaa riisijauhoa
2 dl FarinaTäysjyväriisijauhoa
0,5 tl Farina Ksantaania
1 tl ruokasoodaa
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä tai 1 tl jauhettua

Vaahdota margariini, sokerit ja siirappi sekä psyllium kuohkeaksi.

Kuori palsternakka ja raasta se hienoksi raasteeksi. Raastetta tulisi olla 2 dl. Sekoita raaste jauhojen, ksantaanin, soodan ja inkiväärin kanssa rasvaseokseen.

Vuoraa kaksi leivinpeltiä leivinpaperilla. Lusikoi noin reilun teelusikallisen verran taikinaa nokareina pellille. Jätä reilusti väliä, sillä keksit leviävät kypsyessään.

Paista uunin keskiosassa 200 °C:ssa n. 5 min. Tarkkaile kypsymistä, etteivät piparit pala. Anna jäähtyä ja irrota vasta jäähtyneinä paperista.
 
Vinkki! Korvaa palsternakka porkkanalla.

 

 

 

 

 

TULOSTA