Reseptit > Leivät > Joululeipä, gluteeniton

Joululeipä, gluteeniton

soijaton, maidoton, munaton, vegaaninen

(vuoka 1 l)

2 dl omenasosetta
3 dl vettä
1 pala tuorehiivaa (50 g)
2 rkl Farina Psylliumia
0,5 dl öljyä
1 dl siirappia
0,5 tl suolaa
2 tl anista
2 tl fenkolinsiemeniä tai kuminaa
2 tl jauhettua pomeranssia
1 dl auringonkukansiemeniä
(1 dl rusinoita)
2 dl Farina Täysjyväriisijauhoa
1 tl Farina Ksantaania
1 ps Farina Tummaa leipäjauhoseosta (300 g)

Voiteluun:
2 rkl siirappia
1 rkl vettä

Mittaa omenasose ja kädenlämpöinen vesi kulhoon. Murenna sekaan hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää psyllium hyvin sekoittaen ja anna turvota noin 5 min välillä sekoittaen.

Lisää joukkoon öljy, siirappi, suola, mausteet, siemenet sekä halutessasi rusinat. Kaada päälle jauhot ja ksantaani. Sekoita hyvin. Taikina on löysää.  

Voitele leipävuoka öljyllä (kartonkisia kertakäyttövuokia ei tarvitse voidella). Lusikoi taikina vuokaan. Anna kohota liinalla peitettynä tunnin verran.

Paista 175 °C:ssa uunin alimmalla ritilätasolla 30 min. Voitele siirappivedellä (säästä osa myöhemmäksi) ja jatka kypsentämistä vielä toiset 30 min. Voitele uunista otettu kuuma leipä lopulla siirappivedellä. Anna jäähtyä.

 

 

TULOSTA