Reseptit > Leivät > Joululeipä, gluteeniton
×

Huomautus

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/479

Joululeipä, gluteeniton

soijaton, maidoton, munaton, vegaaninen

(vuoka 1 l)

2 dl omenasosetta
3 dl vettä
1 pala tuorehiivaa (50 g)
2 rkl Farina Psylliumia
0,5 dl öljyä
1 dl siirappia
0,5 tl suolaa
2 tl anista
2 tl fenkolinsiemeniä tai kuminaa
2 tl jauhettua pomeranssia
1 dl auringonkukansiemeniä
(1 dl rusinoita)
2 dl Farina Täysjyväriisijauhoa
1 tl Farina Ksantaania
1 ps Farina Tummaa leipäjauhoseosta (300 g)

Voiteluun:
2 rkl siirappia
1 rkl vettä

Mittaa omenasose ja kädenlämpöinen vesi kulhoon. Murenna sekaan hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää psyllium hyvin sekoittaen ja anna turvota noin 5 min välillä sekoittaen.

Lisää joukkoon öljy, siirappi, suola, mausteet, siemenet sekä halutessasi rusinat. Kaada päälle jauhot ja ksantaani. Sekoita hyvin. Taikina on löysää.  

Voitele leipävuoka öljyllä (kartonkisia kertakäyttövuokia ei tarvitse voidella). Lusikoi taikina vuokaan. Anna kohota liinalla peitettynä tunnin verran.

Paista 175 °C:ssa uunin alimmalla ritilätasolla 30 min. Voitele siirappivedellä (säästä osa myöhemmäksi) ja jatka kypsentämistä vielä toiset 30 min. Voitele uunista otettu kuuma leipä lopulla siirappivedellä. Anna jäähtyä.

 

 

TULOSTA