Print this page

#gluteenitonkisa

Resepti v. 2016 kisasta, Emilia Högnäs

Instagram @made_by_mili
madebymili.blogspot.fi

Kookoskaurakeksi, gluteeniton

(15 - 20 kpl)

1 tl Farina Ksantaania
0,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 dl steviasokeria
1 dl kookoshiutaleita
2,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
100 g margariinia
3 rkl siirappia
2 rkl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon sulatettu margariini, siirappi ja vesi, sekoita tasaiseksi.

Nosta taikinaa lusikalla nokareiksi leivinpaperin päälle pellille. Muotoile sormin pyöreitä, litteitä keksejä. (Kostuta sormia, jos taikina tarttuu liikaa.) Paista 200 °C:ssa 5 - 10 min, keksien kuuluu ruskistua vain reunoista hieman. Anna jäähtyä.

Vinkki! Maidottomat ja vegaaniset kookoskaurakeksit saat käyttämällä maidotonta kasvimargariinia.