Reseptit > Leivät > Monikan täysjyväriisileipä, gluteeniton

Monikan täysjyväriisileipä, gluteeniton

0,5 l vettä

0,5 dl fariinisokeria

25 g hiivaa

(1 rkl Psylliumia)

500 g Täysjyväriisijauhoa

3 dl Tapiokatärkkelystä

1,5 dl perunajauhoja

1,5 tl Ksantaania

1 tl suolaa

0,5 dl rypsiöljyä

Sekoita kädenlämpöiseen veteen sokeri ja hiiva. (Jos käytät psylliumia, turvota sitä taikinanesteessä 10 min. Vähennä jauhojen määrää 15 - 20 %, ettei taikinasta tule liian kovaa.)

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seoksesta puolet taikinaan. Sekoita hyvin sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Lisää loput jauhot sekoittaen. Lisää lopuksi rypsiöljy, sekoita huolellisesti.

 

Anna taikinan kohota huoneenlämmössä peitettynä 15 - 20 min. Sekoita voimakkaasti vielä 2 - 3 min. Annostele taikina yhteen isoon tai kahteen pieneen vuokaan niin, että vuoka jää 1/3 vajaaksi. Peitä tuorekelmulla ja anna taikinan nousta vuoan reunan tasalle. Poista kelmu ja paista 180 - 200 °C:ssa 55 min.

Vinkki! Lisää taikinaan

  • 1,5 rkl pellavansiemeniä

  • 1 - 2 rkl sokerijuurikaskuitua

  • tehosekoittimella hienonnettua päärynää

  • luumua tai -marmeladia

TULOSTA