Reseptit > Leivät > Myslileipä, gluteeniton

#gluteenitonkisa2018

3. palkinto Eve Järvelä

Instagram @liveve308

Myslileipä, gluteeniton

(vuoka 1,5 l)

4 dl vettä
0,5 dl öljyä
25 g hiivaa (tuore)
2 tl suolaa
150 g Vuohelan Tattarilettujauhoseosta
250 g Vuohelan  Sämpyläjauhoseosta
100 g gluteenitonta mysliä (sokeroitua)
pinnalle karkeaa merisuolaa

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen öljy ja hiiva. Lisää suola, jauhoseokset ja mysli.
Sekoita taikina tasaiseksi, kaada voideltuun foliovuokaan ja anna kohota liinalla peitettynä 30 min.

Sivele kohonneen taikinan pintaa hieman vedellä ja ripottele päälle merisuolaa. Paista 220 asteessa n. 40 min kunnes leivän pinta alkaa saada vähän väriä. (Nosta uunin lämpötilaa tarvittaessa.)

 

TULOSTA

OSTA VERKKOKAUPASTA: