Reseptit > Leivät > Patonki, gluteeniton

Patonki, gluteeniton

(2 kpl)

3,5 dl maitoa
1 pkt tuorehiivaa
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl sokeria
2 rkl Psylliumia
300 g Pizzapohjaseosta
0,5 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa

gluteenitonta jauhoa alustukseen (esim. Tapiokatärkkelys)

Sekoita kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, kaurahiutaleet, sokeri ja psyllium. Anna vetäytyä lämpimässä peitettynä 15 - 30 min.

Lisää jauhoseos ja sekoita hyvin. Lopuksi lisää oliiviöljy ja suola, sekoita 1 - 2 min. Muotoile patongeiksi, nosta mieluiten patonkipellille ja tee pintaan viillot terävällä veitsellä. Anna kohota hyvin peitettynä lämpimässä 30 - 45 min.

Paista 225 - 250 °C:ssa 20 - 30 min (laita uunin pohjalle vesiastia, jotta patongin pinta saa väriä ja rapeutta). Anna jäähtyä pellillä.


Nauti valkosipulivoin kera:
100 g voita sulatettuna
1 - 2 valkosipulinkynttä murskattuna
(yrttejä maun mukaan

TULOSTA